"Pastikan Anda Telah "Install" Monzilla Fire Fox dan Flash Player Sebelum Melayari Portal ini"
SELAMAT BERJUANG

Selamat berjuang sahabatku...

semoga Allah berkatimu
kenangan indah bersamamu
takkan ku biar ia berlalu...

berjuanglah
hingga ke akhirnya

dan ingatlah semua ikrar kita...

Dalam perjalanan mereka pulang ke rumah,
Luqman Hakim telah menasihati anaknya tentang sikap
manusia dan telatah mereka, katanya :

"Sesungguhnya seseorang itu tidak terlepas dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tidak mengambil pertimbangan melainkan kepada Allah S.W.T sahaja. Barangsiapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap sesuatu."


Friday, April 23, 2010

Permulaan Mendapat Hidayah


Wahai sahabatku yang mulia, tatkala engkau mula merasakan keinginan untuk kembali kepada Allah Azza Wa Jalla dan engkau mula membenci apa yang sedang engkau lalui dari kedurhakaan dan kelalaian mengingati Allah Azza Wa Jalla, maka yang demikian itu adalah dengan sebab suatu pembangkit berupa cahaya yang telah dicampakkan oleh Allah SWT.ke dalam hatimu sebagai rahmat dan belas kasihan dariNya kepadamu.

Maka hendaklah engkau segera menyambut kedatangan pembangkit yang mulia itu dengan engkau kembali kepada Allah Azza Wa Jalla dan engkau bertaubat kepadaNya dari segala dosa yang lalu serta engkau jujurkan tawajjuh engkau kepadaNya SWT.

Firman Allah Azza Wa Jalla di dalam surah al-An’am ayat 125 yang bermaksud: Barangsiapa yang Allah mengkehendaki akan memberikan kepadanya petunjuk, niscaya dia melapangkan dadanya untuk Islam.

Rujukan:

PERINGATAN TENTANG KESESATAN BAGI ORANG YANG CINTAKAN TUHAN

Haji Zulkifli Haji Ismail

Guru Ugama Pondok Baitul Qurra’

Sungai Udang Melaka.

 
~HAWA~ © 2007 Template feito por Templates para Você