"Pastikan Anda Telah "Install" Monzilla Fire Fox dan Flash Player Sebelum Melayari Portal ini"
SELAMAT BERJUANG

Selamat berjuang sahabatku...

semoga Allah berkatimu
kenangan indah bersamamu
takkan ku biar ia berlalu...

berjuanglah
hingga ke akhirnya

dan ingatlah semua ikrar kita...

Dalam perjalanan mereka pulang ke rumah,
Luqman Hakim telah menasihati anaknya tentang sikap
manusia dan telatah mereka, katanya :

"Sesungguhnya seseorang itu tidak terlepas dari percakapan manusia. Maka orang yang berakal tidak mengambil pertimbangan melainkan kepada Allah S.W.T sahaja. Barangsiapa mengenal kebenaran, itulah yang menjadi pertimbangannya dalam tiap-tiap sesuatu."


Wednesday, September 09, 2009

KEMBARA MUSLIMAT: masjid Putrajaya
bismillahirahmannirrahim...
alhamdulillah, Allah masih memberi peluang kepada kami untuk menyambut bulan ramadhan dengan penuh rasa kesyukuran. kami juga berpeluang untuk beriftar dan solat terawih secara berjemaah di masjid Putrajaya. kami pergi pada pukul 6.30 petang dan tiba pada pukul 7.30 malam. alhamdulillah walaupun terlambat sedikit tetapi kami sempat memulaksn buka kami dengan kurma didalam kereta. azan berkumandang di radio ikim di kereta BJC dan WSN dengan pecutan 140km sejam. selamat juga sampai...
8 muslimat yang pergi untuk memenuhi jemputan sahabat untuk berbuka puasa disana. masyaAllah makanan disana sungguh mewah dan lazat. ramai juga muslimat yang berbuka puasa disana dan kami bersyukur kerana turut juga merasai. kami melakukan solat terawih sebanyak 8 rakaat dan akhiri dengan solat witir. selepas itu kami juga disajikan dengan mohre mee goreng. sebelum kami beransur pulang, kami akhiri kembara kami dengan gambar-gambar kenangan disana. semoga allah memberkati segalanya..amin.

 
~HAWA~ © 2007 Template feito por Templates para Você